Collectie

Zijlstra is al 60 jaar een begrip in de meubelbranche. Als meubelspecialist levert Zijlstra al meer dan een halve eeuw ruim 800 producten direct uit voorraad aan de meubeldetailhandel. Vanuit Tiel worden de leveringen naar vele landen binnen en buiten Europa verzorgd. Meer dan 60% van de omzet wordt geëxporteerd. Een wijd net van agenten zorgt voor een adequate bewerking van diverse markten.

Eigen collectie
In samenwerking met een deskundig team op het gebied van design en marketing ontwikkelt Zijlstra haar eigen collectie kleinmeubelen en verlichting. Deze collectie is volledig toegespitst op de belangrijkste afzetgebieden. Uiteraard worden de verkooppunten van Zijlstra professioneel ondersteund met uitgebreide verkoopdocumentatie waarin u verschillende brochures en verkooptools aantreft. Zie “Producten”.

Het ontstaan
In 1957 is de firma Zijlstra gestart als metaalverwerkend productiebedrijf in woondecoratie artikelen. In de tijd leverde het bedrijf een breed assortiment van metalen, tinnen en messing woondecoratie artikelen aan de detaillist. Producten zoals rookstandaards, onderzetters, lectuurbakken, kaarsenkandelaars en kapstokken werden jarenlang in Tiel geproduceerd en vonden gretig aftrek bij een groot publiek. Ook toen al voerde Zijlstra een zeer breed assortiment van producten die in die tijd innovatief en eigentijds waren.

Tegenwoordig
Inmiddels is Zijlstra uitgegroeid tot een totaalleverancier van (klein) meubelen en verlichting waarbij haar marktpositie altijd leidend is gebleven. Belangrijk is dat Zijlstra met eigen productielocaties de grote flexibiliteit waar zij bekend om staat, altijd heeft weten te behouden. Aanpassingen in het programma bieden Zijlstra de vrijheid continu in te spelen op de markt. Inmiddels bestaat het assortiment uit ruim 800 verschillende modellen die nagenoeg alle direct uit voorraad leverbaar zijn.