Collectie

Geschiedenis
In 1992 besloot het Belgische bedrijf Vincent Sheppard de draad van deze opmerkelijke traditie van Lloyd Loom en dit verfijnde vakmanschap op te pakken. Vincent Sheppard creëerde een oogverblindende collectie van hedendaagse meubels die klassieke modellen combineert met innovatieve elegantie.

Traditie 
Vincent Sheppard blijft trouw aan de traditie van Lloyd Loom door voortdurend de erfenis van gewenden papier meubilair te herinterpreteren. Er werd gezegd dat Vincent Sheppard Lloyd Loom opnieuw uitgevonden heeft door de invoering van fantasierijke ontwerpen die traditie en moderniteit comboneren. Door de jaren heen is Vincent Sheppard uitgegroeid tot een opvallend wereldwijd merk. 

Veelzijdig
Of het nu gaat om te dineren of relaxen, voor binnen of buiten: met elk stuk van Vincent Sheppard vakmanschap leeft de erfenis van geweven papier meubels verder. Vincent Sheppard levert eetkamerstoelen, lounge stoelen, lounge banken, footresten, tafels, slaapmeubelen, accesoires, outdoor living meubels, outdoor dining meubels en outdoor tables.

Materiaal
Vincent Sheppard gebruiky voor hun meeste meubels gevlochten Lloyd Loom weefsel - een revolutionaire techniek om papier en staal te ‘weven’, waardoor een zeer duurzaam en licht materiaal ontstaat. Het heeft dezelfde warme uitstraling als rotan, maar is veel sterker, verfijnder en voelt gladder aan.