Collectie

Meubels met een verhaal
dBodhi staat voor vakmensen met een grote waardering voor de natuur. Voor dBodhi is de natuur niet alleen maar mooi, de natuur is alles. Het is de oorsprong van alle creatie en de bron van hun inspiratie. Bij het maken van meubels zoeken ze continu naar de best mogelijke harmonie tussen cultuur en natuur, waarbij ze de kunst van het vakmanschap gebruiken als een middel om beide te eren. Ze maken gebruik van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubelen te maken. Meubels met een verhaal. En daar houdt Colijn van!


Eco-friendly 
Omdat dBodhi gelooft dat we zonder de natuur nergens zijn, zoeken ze actief naar manieren om de negatieve impact die hun activiteiten op de natuur hebben te minimaliseren. Dit doen ze sinds de start, en zullen dat ook blijven doen.

Geschiedenis
dBodhi is opgericht in 2007 foor de Nederlandse Raymond Davids, als een antwoord op de veelvoorkomende moderne, uniforme meubels van die tijd. Davids voelde een behoefte een uniekere meubelen. Meubels met een verhaal.Vanuit Indonesië begon Davids met het produceren van tafels en kasten van teruggewonnen, oud teakhout, afkomstig van eeuwenoude huizen uit afgelegen dorpen op Oost-Java. In de loop der jaren groeide dBodhi uit tot wat het vandaag de dag is: een familiebedrijf en meubelmerk waarbij de natuur en culturele traditie centraal staan, en waarbij de kunst van het vakmanschap gebruikt wordt als een middel om beide te eren. 

Meubels
Alle dBodhi meubels zijn gemaakt in Indonesië: in hun eigen studio op Java of in kleinschalige ateliers waar ze mee samenwerken. Ze hebben al hun meubelen met dezelfde filosofie ontworpen: de kunst van het vakmanschap als middel gebruiken om een eerbetoon aan de natuur te rengen. Ze maken gebruik van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubels te maken. 

Reclaimed Teak
Het teruggewonnen teakhout is afkomstig van eeuwenoude huizen uit afgelegen dorpen in Oost-Java. Het teakhout komt uit een regio die bekend is om haar hoogwaardige teak, en komt van bomen van meer dan 60 jaar oud. Door een levendige geschiedenis en leeftijd, zit het rustieke hout vol karakter. Met haar unieke texturen is hun teakhout duidelijk te onderscheiden van net gezaagd hout. Door hergebruik brengt dit teakhout niet alleen historie en karakter in je huis, maar is het ook nog eens goed voor het milieu.

Handgeweven Kokosnerf (= de levensboom)
Voor het kokosweefsel gebruiken Javaanse handwerkers de sterke kern van het kokospalmblad. Het bewerken van dit duurzame materiaal is niet eenvouden: het weven van de hoogdnerf is nauwkeurig werk en voorbehouden aan hun vakkundige handwerkers. Na het kappen van de palmbladeren worden de hoofdnerven voorzichtig verwijderd, gedroogd en schoongemaakt. Deze worden vervolgens samen met garen gespannen op een traditioneel weefgetouw.