Merken

Enzo Pellini


Wandtegels
Enzo Pellini 100% lederen tegels kunnen worden gebruikt op wanden en meubels, deuren en en tafelbladen, ladekastjes en lambrisering, kastplanken en allerlei andere meubelen met een gladde ondergrond. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang de ondergrond waar je het op moet plakken droog, schoon en vetvrij is!  

Het Materiaal
Het leer waar Enzo Pellini mee werkt, komt van dieren die hun leven hebben doorgebracht in de vrije natuur. Deze dieren hebben onder andere te maken gehad met muggenbeten, gevechten en obstakels zoals prikkeldraad. Dit zie je soms terug in de huid van de dieren, doordat ze littekens hebben opgelopen hierdoor. Ook na de bewerking van de huid kan je soms nog wat sporen terugzien, maar het zijn juist dit soort elementen die de huid uniek maken en het een stoer karakter geeft. Het product is verder niet afgewerkt met een kunstlaag. Het is een echt natuurproduct!

Duurzaamheid
Voor Enzo Pellini is duurzaamheid iets vanzelfsprekend. Ze vinden dat duurzame producten het gevolg zijn van innovatie en zullen daarom altijd proberen en kijken hoe ze het beter kunnen maken voor het milieu. De huiden die zij tot leer verwerken zijn 100% buffelleder, die afkomstig zijn van dieren die vrij hebben geleefd en niet voor de huiden zijn gefokt. De huiden worden op een zo natuurlijk mogelijke manier verwerkt, waardoor je vaak ook nog de littekens van het dier terug ziet in het leer. Enzo Pellini betrekt graag ondernemingen die innovatief bezig blijven, bij het proces van de leer. Vooral op het gebied van looien, verven en transporteren is dit erg belangrijk. Zo laat Enzo Pellini zien dat het neerzetten van een mooi en duurzaam product goed samen kunnen gaan.
 

Bekijk de collectie
Bezoek de website van deze fabrikant