Merken

Richmond Interiors (Spieghel)

Familiebedrijf
De veelzijdige, moderne collecties van Richmond associeer je misschien niet snel met antiek. Toch liggen daar hun roots. Bijna 45 jaar geleden begon Richmond onder de naam Spieghel Trading Company als familiebedrijf met de inkoop en verkoop van antieke meubelen. Deze importeerden ze voornamelijk uit Engeland en Frankrijk. Met onder andere Colijn Interieur als dealer in Nederland zijn de meubelen en accessoires nu in meer dan vijftig landen verkrijgbaar.

Van antiek naar eigentijds design
Ondanks het verrassend snelle succes wilde Richmond meer: zélf ontwerpen en produceren. Vele internationale handelsreizen en bruisende gesprekken met de afnemers volgden. Die leverden zoveel inspiratie op, dat er ze snel overliepen van de ideeën. Deze vertaalden ze naar eigen ontwerpen die perfect aansloten bij de behoeften van hun klanten. Aanvankelijk richtten ze zich vooral op meubelen en woonaccessoires in een landelijke stijl. Deze werden met veel zorg en aandacht gemaakt in de eigen fabrieken in Roemenië. Ze werken met de beste vakmensen en de nieuwste machines om voortdurend het beste van het beste te kunnen garanderen. De eigen collecties werden aangevuld met enkele topstukken die ze inkochten in het Verre Oosten.

Ervaring
Hoe verschillend ze ook zijn, Richmond artikelen moeten altijd klasse, comfort en sfeer uitstralen. Richmond streeft continu naar de perfecte balans tussen duurzame kwaliteit met een chique touch en een passende prijs. Ieder jaar worden de Richmond collecties aangevuld met nieuwe ontwerpen. Tegelijkertijd houdt Richmond de meest populaire klassiekers uit hun geschiedenis in leven voor de liefhebbers.

 

Bekijk de collectie
Bezoek de website van deze fabrikant