Onderhoud van uw interieur

Onderhoudsadvies leren materialen

Zet uw leren meubelen nooit in direct zonlicht. Voorkom dat huisdieren, spijkerstof (jeans) en scherpe voorwerpen (ritssluitingen, gespen, horloge-bandjes) schade toebrengen aan het leer. Sommige soorten leer verdragen geen schoonmaak- of onderhoudsmiddel. Probeer schoonmaak- en onderhoudsmiddelen eerst uit op een onopvallende plek. 
Houd het leer stofvrij. Wekelijks afstoffen is 90% van het onderhoud. Stof, of microvervuiling, kan zich vermengen met huidvuil en/of transpiratie. Deze combinatie kan zorgen voor vervelende zwarte vlekken. 
Voed het leer halfjaarlijks. Voeding is ontzettend belangrijk en de halfjaarlijkse onderhoudsbeurt wordt helaas wel eens overgeslagen. Uitgedroogd leder zal vloeistoffen veel sneller opnemen waardoor vlekken met vloeistoffen moeilijker te verwijderen zijn.  

De juiste onderhoudsset wordt bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van een beschermlaag. Er zijn veel verschillende opties die allemaal hun eigen onderhoud vragen. 
Vol aniline leer vraagt bijvoorbeeld veel onderhoud en een specifieke onderhoudsset. Gedekverfd leer kan met een normale cleaner en daarna in de lederwas gezet worden. 
Neem contact met ons op om voor uw specifieke meubelen de juiste informatie te ontvangen. En u kunt ook bij ons in de winkel deze materialen aanschaffen.