Collectie

Xaralyn Clean Fire System biedt een breed scala aan decoratieve haarden. Haarden zonder uitstoot, geproduceerd met respect voor onze omgeving. Zonder schadelijke rookgassen is een rookkanaal niet nodig, een clean fire system!

Geschiedenis
Wilfred Kos is al op jonge leeftijd gefascineerd van haarden. Uiteindelijk zag hij in bio ethanol de oplossing om in elke ruimte een haard te plaatsen. Tot dan was een haard voorbehouden aan een selecte groep. Met de oplossing om een haard te laten branden op bio ethanol verviel de noodzaak van een rookkanaal. Met deze toepassing werd hij een van de eerste pioniers in Europa van bio ethanol haarden.
In 1996 richtte hij het bedrijf op en ontwikkelde een compleet assortiment wandhaarden en schouwen, met echt vuur, zonder de noodzaak van een schoorsteen.

Om de techniek te verbeteren en vooral veiliger te maken richt Wilfred Kos het bedrijf Clean Fire System op. Clean Fire System houdt zich vanaf dat moment bezig met het ontwikkelen van veilige en duurzame brandsystemen voor haarden zonder rookkanaal.
In 2005 krijgt Clean Fire System het wereldwijde patent op een bio ethanol brander met een keramische steen, de keramische brander. Deze bio ethanol brander met keramisch steen is een revolutie in veiligheid en zelfs zuiniger in gebruik dan de tot op dat moment bestaande systemen. Een absoluut veilig systeem welke overal binnenshuis gebruikt kan worden zonder rookkanaal, een systeem dat gebruik maakt van een niet-fossiele brandstof en CO2 neutraal is. Clean Fire System biedt hiermee een schoon alternatief voor houtkachels en gashaarden.

In 2017 gaat de ontwikkeling plotseling razendsnel. Als gevolg van internationale klimaat akkoorden komt er wereldwijd volop aandacht voor de uitstoot van CO2 en fijnstof. In landen zoals Nederland wordt besloten dat nieuw op te leveren huizen niet meer worden aangesloten op het gas netwerk en bestaande leveringen aan huishoudens binnen 30 jaar moeten worden gestopt.
Een logisch vervolg kan dan ook niet uitblijven. Met de reeds opgestarte productiefaciliteiten in Europa en Azië wordt een nieuw bedrijf opgericht. Xaralyn is geboren!
Xaralyn biedt een assortiment veilige en zuinige bio ethanol haarden, energiezuinige LED haarden en verschillende meubelen waarin de haarden toegepast kunnen worden.